Belföld

Jogerősen 14 évet kapott a nő, aki 48 szúrással végzett egy férfival a Bajza utcában

police.hu
police.hu

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztás bűntettével vádolt  T. Olgának az ügyében aki 48 szúrással végzett alkalmi ismerősével a Bajza utcában.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a nő beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság elfogadta a beismerő nyilatkozatát, s 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a jelenleg is hűvösön lévő asszonyt.

A börtönből szabadult, hajléktalan életmódot folytató nő a Nyugatinál kéregetett a parkoló autósoktól, amikor elhaladt mellette a hatvanas férfi. Az asszony leszólította, majd beszélgetni kezdtek. Ennek során a férfi ismeretlen okból meghívta magához a nőt a közelben lévő lakásába, ahol italoztak és beszélgettek, majd a nő pontosan meg nem állapítható előzmények után 48 szúrással kivégezte a férfit.

T. Olga ezt követően értékek után kutatott a lakásban és többek között különböző barkács eszközöket, használati tárgyakat, régi mobiltelefont, csomagolt kávét és táblagépet pakolt be két műanyag táskába. Amikor távozni akart, akkor nem tudta kinyitni a bejárati ajtó előtti biztonsági rácsot, ezért segítségért kiáltott.

Végül később ismeretlen módon jutott ki a lakásból, majd az értékekkel a közeli térre ment, ahol találkozott a szintén hajléktalan életmódot folytató ismerőseivel. Elmondta nekik, hogy megölt egy embert, majd megkérte őket, hogy rejtsék el a táskák tartalmát. Az ismerősök a holmik eredetét nem ismerve egy bokor alá dugták azokat, az üres táskákat pedig a kukába dobták.

T. Olga már a nyomozati szakban beismerte a tettét, és azt mondta, hogy: „Nem tudom hogyan, de elborult az agyam.”. Az asszony a mai előkészítő ülésen mindent bevallott, és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság 14 év szabadságvesztésre ítélte. 

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését és megbánását, az időmúlást, továbbá nyomatékkal vette figyelembe a terhelt egészségügyi állapotát, kisebb részben pedig azt, hogy egy fiatalkorú gyermeke van. Súlyosító körülmény volt a terhelt büntetett előélete, továbbá, hogy a bűntettet folyamatban lévő – életellenes cselekmény miatti – büntetőeljárás hatálya alatt követte. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik