Belföld

Fidesz: Gyurcsányék már rég elzárták volna az olaj- és gázcsapot

A kormány azért harcol az uniós gázársapka ellen, hogy Putyinnak legyen pénze embereket ölni Ukrajnában címmel adott ki közleményt hétfő délután a Demokratikus Koalíció, melyben Szijártó Péter minapi kijelentésére reagáltak, amikor a külügyminiszter kijelentette, hogy az Orbán-kormány nem támogatja az uniós gázársapka bevezetését.

A párt szerint a kormány azok után, hogy „a hétszeresére emelte a gáz árát, ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, szembemegy érte akár Európával is”. A DK ezután azzal vádolja a magyar kormányt, hogy az azért harcol az uniós gázársapka ellen, mert az alacsonyabb gázárak mellett Putyinnak kevesebb pénze lenne háborúzni.

Ez világos bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van rezsiemelés és válság Magyarországon. Ez ugyanaz a hazaárulás, amit évek óta látunk ettől a kormánytól.

– írják.

A párt közleménye aztán azzal zárul, hogy a magyar családok akár meg is fagyhatnak, Orbán Viktor az EU-val szemben is ragaszkodik a hétszeres gázárhoz, mindezt azért, hogy „Putyinnak legyen pénze embereket ölni Ukrajnában”.

Az ellenzéki párt kommünikéjére alig egy órával később már reagált is kormánypárt, azzal a felütéssel, hogy a baloldal kampányát külföldről fizetik, ezért az mindig is támogatta a szankciókat.

Gyurcsányék már rég elzárták volna az olaj- és gázcsapot. Ez a felelőtlen és veszélyes baloldali politika csak tovább mélyítené a szankciók miatti energiaválságot, amivel veszélybe sodornák a családokat és tönkretennék Magyarországot.

A Fidesz szerint a mostani brüsszeli ötletelés valójában egy újabb szankció lenne, ezért nem támogatják azt. A közlemény szerint a kormánypárt továbbra sem hajlandó feladni az energiaellátás biztonságát, és „nem hajlandó a magyar embereket olyan helyzetbe sodorni, hogy ne legyen mivel fűteni vagy főzni”.

A közlemény végül azzal záruk, hogy a kormánynak köszönhetően Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany, a rezsicsökkentés fenntartásával pedig továbbra is az egyik legolcsóbb marad az energia Európában.

A fentiekhez kapcsolódóan a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely azt jelentette be, hogy támogatják és el is fogják rendelni, hogy maximum 18 fok legyen az állami intézményekben. Még úgy is, hogy egy most is hatályos rendelet szerint a munkáltatóknak ülőmunkához 20-22 fokot kell biztosítaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik