Belföld

Letartóztatták az idős nőt Népligetben megerőszakoló férfit

Letartóztatta a bíróság azt a 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány nappal ezelőtt megerőszakolt és kifosztott egy 72 éves asszonyt a Népligetben.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

A gyanúsítás szerint a házi őrizetből meglépő O. Zsolt levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd megtámadta az idős asszonyt, bántalmazta, megerőszakolta és elvette tőle a mobilját.A bűncselekménnyel gyanúsított 31 éves férfi a vallomásában azt mondta, hogy napok óta kábítószerezett és ivott, ezért nem emlékszik semmire.

Érdekesség, hogy O. Zsolt ugyancsak egy erőszakos bűncselekmény miatt volt bűnügyi felügyeletben. Tavaly júliusban életveszélyt okozó testi sértéssel és garázdasággal vádolták meg, mert 2019 őszén meztelenre vetkőztette, és ájulásig fojtogatta a barátnőjét a Westend lépcsőházában.

A nő a bántalmazás következtében az arcán, nyakán zúzódásos, véraláfutásos sérüléseket szenvedett, a nyak leszorításával agyduzzanat alakult ki nála, mely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett, a halálos eredmény elmaradása cazon múlott, hogy a férfi végül önként felhagyott a fojtogatással. Ebben az ügyben fegyházbüntetést kért rá az ügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik