Belföld

Megerőszakoltak egy 72 éves nőt a Népligetben

Megerőszakoltak és kifosztottak egy idős nőt a Népligetben. A BRFK tájékoztatása szerint a 72 éves asszony személyesen tett feljelentést a rendőrségen pár nappal ezelőtt, mert egy fiatal férfi megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta és elvette mobilját is.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves O. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya addigra már elfogta. A férfi ugyanis levágta lábáról a nyomkövetőt, amit azért kellett viselnie, mert korábban elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt bűnügyi felügyeletben volt.

Az elektronikai eszköz riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor a férfi elhagyta lakhelyét, majd amikor levágta magáról a készüléket. A rendőrök azonnal a felkutatására indultak, és az erőszakot követően – még a feljelentés előtt – a Népligetben elfogták a kábítószer hatása alatt álló férfit.  Megtalálták nála azt a mobiltelefont is, amit elvett az áldozatától.

O. Zsoltot kőbányai zsaruk szexuális erőszak és kifosztás bűntett, valamint fogolyszökés és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi azt vallotta, hogy napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik