Belföld

Egymásra kenik a balhét a 12 éves lány rokonukat kirabló és megrugdosó 12 éves fiúk

Saját 12 éves lány rokonát rabolta ki egy 12 éves fiú az unokatestvérével Dabas közelében. A Budakörnyéki Járási Ügyészség rablás, és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a két fiút.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az elsőrendű vádlottra 2 év javítóintézeti nevelést, míg a másikra 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelést kért az ügyészség.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a két fiú egymásra kente a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban.

A tizenkét éves kislány vásárolni indult el hazulról tavaly novemberben. Ezt látva a fiúk kerékpárral utána hajtottak, majd megállásra kényszerítették és pénzt követeltek tőle. Miután a távolabbi rokonuk nem akarta átadni a pénzét, a földre lökték, majd átkutatták a zsebeit és elvették a nála lévő 1200 forintot.

Ezután még mindketten belerúgtak a földön fekvő kislányba, majd elhajtottak. A cselekmény elkövetésekor mindkét fiú tisztában volt azzal, hogy amit tesznek azért büntetés jár. Ezt követően az egyik elkövető két ízben is erőszakosan lépett fel olyan iskolatársai ellen akikre haragudott.

Egyiküket veréssel fenyegette, míg másikukat az utcán egy kerítéshez nyomta és felpofozta. Ezért neki könnyű testi sértés vétsége és zaklatás vétsége miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik