Belföld

Kaposvári verekedés: duplán is rosszul járt az ütéseket bevivő fiatalabb férfi

Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a két férfit, akik összeverekedtek augusztusban Kaposvár belvárosában.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ötvenes éveiben járó férfi a sétálóutca közelében található parkba érkezett, ahol szóváltásba keveredett a húszas éveiben járó másik férfival. A terheltek ököllel ütötték egymást, majd a fiatalabb férfi többször is megrúgta a vitapartnerét, aki azonban nem hagyta annyiban, és később újból a másik férfire támadt.

Az eseményeket észlelve az egyik járókelő értesítette a rendőrséget. Bár a járőrök kiérkezésekor az elkövetők már abbahagyták a verekedést és leléptek a helyszínről, a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették őket, az ügyészség pedig három napon belül vádat is emelt ellenük.

A Kaposvári Járásbíróság váddal egyezően mondta ki bűnösnek az elkövetőket Az idősebb férfit 170 óra közérdekű munkára ítélték, de a többszörösen büntetett előéletű riválisa már nem jött ki ilyen jól a buliból. Őt nyolc hónap fogházra  ítélték, és elrendelték a két korábbi felfüggesztett büntetését is. Az ügyészség súlyosításért, az egyik vádlott pedig enyhítésért fellebbezett.

A videón az látható, ahogy a letöltendőre ítélt fiatalabb férfi többször is megüti az idősebb riválisát.

Olvasói sztorik