Belföld

Nyolc évet kértek a párját dögkútba rejtő veresegyházi gyilkosra

police.hu
police.hu

Emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal az A. Károllyal szemben, aki halálra rugdosta, majd dögkútba rejtette a párját 2020 őszén Veresegyházon.

Nisóczi József Levente, a Pest  Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség nyolc év börtönt kért a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A férfi és a nő évek óta se veled, se nélküled viszonyt folytatott. A nő többször is megcsalta a férfit illetve el is költözött tőle, majd visszatért. 2020. novemberében újra együtt laktak a férfi veresegyházi munkahelyének szolgálati lakásában.

November ötödikén este ismét veszekedni kezdtek, melynek során az asszony bántalmazta az elkövetőt. Az elkövető erre megragadta a nő két vállát, majd nagy erővel lefejelte. A nő ettől azonnal elveszítette az eszméletét és a földre rogyott.

A férfi ekkor a magatehetetlen nőhöz lépett és lábával, amelyen acélbetétes munkavédelmi bakancsot viselt, két-három alkalommal, nagy erővel felső testébe rúgott. Mivel a bántalmazást követően a nő semmilyen életjelet nem adott, az elkövető elhatározta, hogy eltünteti a testet.

police.hu

A munkájához használt traktorral az épülethez állt, majd annak utánfutójára felhúzta a nőt. Ezután a közelben lévő, állati tetemek eltemetésére használt veremhez hajtott és beledobta a testet, majd gallyakkal és állatbőrrel is lefedte. A nő eltűnését testvére jelentette be, de testét csak halálát követően három hónap múlva találták meg.

A. Károly először azt mondta, hogy 2020 nyarán megromlott a párjával a kapcsolata, az asszony elhagyta, s azóta semmit nem tudott róla. Később pedig azt állította, hogy 2020 késő őszén az egyik nap arra ébredt, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette. Erről részletesen beszélt, ám a nő halálának körülményeiről továbbra is ködösített és tagadta, hogy abban bárminemű része lett volna.

Kapcsolódó
Megtört a párját dögkútba rejtő veresegyházi gyilkos
A. Károly először azt állította, hogy a nő felakasztotta magát és ijedtében ásta el. Kihantolták a párját és kiderültek a részletek.

A holttest kihantolását követő helyszíni vizsgálatok tovább erősítették a rendőrök korábbi gyanúját, hogy az áldozat nem öngyilkos lett. A történtek és az elsődleges szakértői vélemény adataival szembesülve A. Károly végül megtört és beismerte a bűnösségét.

Elmondta, hogy a legutolsó, 2020. november 5-ei veszekedésük alkalmával lefejelte, majd bakanccsal halálra rugdosta áldozatát. A testét pedig pokrócba tekerte, begurította a gödörbe, majd gallyakkal és hulladékokkal befedte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik