Belföld

Megtört a párját dögkútba rejtő veresegyházi gyilkos

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az A. Károllyal szemben, aki megölte, majd dögkútba rejtette a párját 2020 őszén Veresegyházon.

Az asszony eltűnését a féltestvére jelentette be tavaly januárban, miután hónapok óta semmit sem tudott róla. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyenruhások már a körözési eljárás elején gyanúsnak vélték az eltűnés körülményeit. Felkutatták és kikérdezték a nő ismerőseit, kapcsolatait, górcső alá vették lakókörnyezetét, és elszámoltatták a volt élettársát.

A. Károly először azt mondta, hogy 2020 nyarán megromlott a párjával a kapcsolata, az asszony elhagyta, s azóta semmit nem tudott róla. Mások szerint viszont még novemberben is együtt éltek, ráadásul a nő holmijait, személyes tárgyait közös veresegyházi lakásukban találták meg a rendőrök.

police.hu

A férfi új magyarázattal állt elő, amikor szembesítették az ellentmondásokkal. Ekkor már azt állította, hogy a párja öngyilkos lett.

Vallomása szerint 2020 késő őszén arra ébredt hajnalban, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette. Erről részletesen beszélt, ám a nő halálának körülményeiről továbbra is ködösített és tagadta, hogy abban bárminemű része lett volna

– fogalmazott közleményében a rendőrség.

A rendőrök és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai tavaly február elején körbe vették a lakásuk közelében lévő helyszínt. Az elhullott állatok sírhelyéül szolgáló gödörből kora hajnalig több köbméternyi földet kellett kikotorni, mire egy ló teteme alól felbukkant egy emberi testrész.

A holttest kihantolását követő helyszíni vizsgálatok tovább erősítették a rendőrök korábbi gyanúját, hogy az áldozat nem öngyilkos lett. A történtek és az elsődleges szakértői vélemény adataival szembesülve A. Károly megtört és beismerte a bűnösségét.

police.hu

Elmondta, hogy a legutolsó, 2020. november 5-ei veszekedésük alkalmával lefejelte, majd bakanccsal halálra rugdosta áldozatát. Testét pokrócba tekerte, begurította a gödörbe, majd gallyakkal és hulladékokkal befedte.

A férfi azt is elmondta: közel négy esztendős kapcsolatuk nem volt felhőtlen, főként párja italozó, munkakerülő módja miatt marakodtak. Volt, hogy a verbális adok-kapok fizikai erőszakkal párosult, egyszer eltörte a karját. Hozzátette: a bántalmazással magát védte, mivel az asszony volt, hogy késsel támadt rá.

A soron kívül elvégzett boncoláskor a holttesten számos külsérelmi nyomot találtak, a sérülések bántalmazásból eredtek. Az igazságügyi orvos szakértők szerint az áldozat fejét, felsőtestét, valamint alsó végtagjait is nagy erejű erőbehatások érték.

Azt nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy eszközzel, vagy anélkül okozták a sérüléseket, de egyértelmű volt, hogy bántalmazásból erednek. A sorozatos bordatörések, a szilánkos lapockatörés, a térdhajlati és bokasérülések mellett fogmaradványokat találtak a légcsőben.

A gyanúsítottat is igazságügyi szakértői vizsgálatnak vetették alá. Ennek eredménye szerint A. Károly nem szenved elmezavarban, tudatzavarban, vagy értelmi fogyatékosságban. Tettével, annak következményeivel is tisztában volt és van, azaz büntethető. A rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik