Belföld

Nem lesz Zuglóban Diktátor sikátor

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Egy ex-kétfarkús képviselő a Bosnyák téri gigaberuházás ellen akart tiltakozni, de az ellenzéki testület nem volt vevő rá.

Nem díjazta a XIV. kerület képviselő-testülete a kétfarkúsból lett független önkormányzati képviselő, Victora Zsolt utcanév-átnevezési javaslatait – derül ki a Telex cikkéből. Victora célja az előterjesztéssel az volt, hogy szavazással döntsenek az emberek a Rákospatak utca és a Csömöri út jelenleg névtelen részeinek elnevezéséről, valamint a Bosnyák köz új nevéről.

A kétfarkús múlttal kompatibilis neveket javasolt a képviselő: Diktátor sikátor, Döbrögi liget, Betonikus kert.

Egy olyan javaslata is volt, hogy a Bosnyák térnél ingatlanfejlesztést végző Zugló Városközpont Kft.-vel azzal a feltétellel tárgyaljon az önkormányzat, hogy a cég nevéből kikerüljön a városrész neve. A két javaslat amúgy összefügg, Victora a cég tervezett nagy építkezése és korlátlan jogai ellen akart tiltakozni úgy, ahogy anno a Fudan Egyetem tervezett IX. kerületi campusánál is tették (itt a Kínai Népköztársaságnak irritatív utcaneveket adtak, többek közt Tibettel kapcsolatosakat).

A kb. 250 milliárd forintos zuglói beruházás keretében teljesen átalakul a zuglói tér környéke, a beruházó céget több cikk NER-közeliként írta le. A projekt egyébként nemzetgazdaságilag kiemelt státuszúvá vált, ezért emlegette Victora korlátlan jogúnak a projektcéget. Az átépítés még az ellenzéken belül is feszültséget szült korábban.

(Kiemelt képünk illusztráció, a Bosnyák téri piac környéke látható rajta.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik