Belföld

Zugló: az MSZP-s polgármester megvétózta a DK igazgatójelöltjének kinevezését

Második nekifutásra sem lett új vezetője a zuglói önkormányzat Városgazdálkodási Zrt.-jének, mert a szocialista polgármester megvétózta a DK által javasolt, és a képviselőtestület többsége által meg is szavazott jelölt kinevezését.

Az igazgatói poszt miatt egy hete már egymásnak estek az ellenzék pártjai. Az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba akkor a napirend módosításával megtorpedózta a neki nem tetsző jelölt megerősítését, amire az lett a válasz, hogy a DK és a Momentum képviselői kivonultak az ülésről. A létszámhiányos testület viszont nem tudta megtárgyalni a napirendre tűzött ügyeket, így azt el kellett napolni.

A rendkívüli ülésről Várnai László számolt be blogjában.

Az írásból az derült ki, hogy az ellenzéki pártoknak a legkevésbé sem sikerült rendezni a kapcsolatukat, sőt. Horváth Csaba több jelöltet is felvonultatott a DK-Momentum által támogatott Bernula Istvánnal szemben, hiába.

A kedden zárt napirenden összesen öt jelöltet kellett meghallgatnia a képviselőknek, amiből aztán hosszú vita kerekedett, sokan pedig látványosan unták is szócséplést.

Várnai szerint a polgármester és a saját jelöltjét preferáló DK-s képviselők keményen odamondogattak egymásnak. Bernula Istvánt a polgármester hosszan faggatta a cégéről, annak végrehajtás alá kerüléséről. Ennek ellenére Bernula a DK-Momentum-LMP támogatásával elérte a 12 szavazatot, ami az új vezérigazgató megszavazásához szükséges minősített többség volt.

Horváth polgármester előre bejelentette és tartotta is ehhez: megvétózta a döntést. Az újabb ülés augusztus elején várható. Addig a kerületi cégnél marad a exlex állapot.

Várnai szerint a helyzet leginkább a választás előtti botrányairól elhíresült Tóth Csabának kedvez.

Tóth Csaba – ne feledjük –  mindmáig, ennyi kínos országos botrány után is a zuglói MSZP elnöke, sőt az MSZP Országos elnökségének a tagja maradt, senki nem szólította fel lemondásra, és informális, gazdasági hatalma, zsarolópotenciálja töretlen

– írta blogjában a zuglói önkormányzat képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik