Belföld

Félelmében felgyújtotta a lenyúlt furgont az üzemanyagot leszívó férfi

police.hu
police.hu

Egy férfi telefonált be a rendőrségre vasárnap hajnalban, mert nagy tüzet látott Bonyhádvarasd térségében egy földúton. A helyszínen kiderült, hogy egy Fiat Ducato égett ki teljesen.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint jármű bonyhádi tulajdonosától megtudták, hogy a furgonnak a telephelyen kellene lennie, ugyanis annak használatára nem adott senkinek engedélyt. Elmondta, hogy a telep egyik kapuja nem volt bezárva és a kisteherautó fülkéjében volt az indítókulcs is, mikor leparkoltak vele. A helyszíni szemle során kiderült, hogy egy másik ott lévő kocsi tankjából leszívott valaki 60 liter üzemanyagot.

A gyanú egy 48 éves aparhanti lakosra terelődött. A lakásán tartott kutatás során előkerült két műanyag kanna is, melyekben feltehetően az ellopott gázolaj volt. A férfi részletes beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

police.hu

Elmondta, hogy üzemanyagot akart szerezni, ezért ment Bonyhádra. A nyitott kapun jutott be a telephelyre, majd a furgont annak saját kulcsával indította el. Hazament kannákért Aparhantra, majd vissza a bonyhádi telephelyre, ahol egy másik járműből szívott le üzemanyagot és az így megtöltött kannákat a lakására vitte és elrejtette. Félt a lebukástól, ezért egy félreeső helyen felgyújtotta a „kölcsönvett” kocsit.

A meggyanúsított férfinak jármű önkényes elvételének bűntette, rongálás bűntette és lopás vétségének elkövetése miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik