Belföld

Vádat emeltek a Pesti úti ámokfutó ellen

police.hu
police.hu
A felfüggesztett börtön és a pénzbírság mellett végleg eltiltanák a vezetéstől.

Először a közösségi médiában jelent meg videó egy autósról, aki  tavaly februárban Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton többször szándékosan áthajtott a szembejövő sávba.

A rendőrség tavaly márciusban azonosította, közúti veszélyeztetetés gyanúja miatt kihallgatta a férfit, aki ellen most a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint az 50 éves férfi 2021. február 28-án gépkocsival a XVII. kerületben, a Pesti úton közlekedett, és bármilyen észszerű indok nélkül, többször áttért a szemközti forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt.

Amikor szemből egy busz érkezett, a vádlott kismértékben áttért a szemközti sávba, majd visszakormányzott a saját sávjába. Ezután újra többször áttért a szemközti sávba, a terelővonalon, középen közlekedett, amikor elhaladt mellette egy kocsi, a jármű ablakán kifelé intett.

Ezt követően a vádlott egy hirtelen kormánymozdulattal a járművet teljesen a szemközti sávba kormányozta. Akkor sem tért ki, amikor látta a szemből, szabályosan közlekedő másik kocsit. Egyenesen, a forgalommal szemben haladt tovább, szándékosan veszélyeztette a másik autó sofőrjének, utasának testi épségét.

A másik autó sofőrje fékezésre kényszerült, járművét az úttest szélén lévő szalagkorlát felé kormányozva megállt. Közben a vádlott a sértett kocsija mellett elhaladva visszatért saját forgalmi sávjába, majd egy utcán lekanyarodva elhagyta a veszélyhelyzet helyszínét.

Az ügyészség az 50 éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés kiszabása mellett indítványozzák, hogy a férfit végleg tiltsák el a közúti járművezetéstől.

A Fővárosi Főügyészség korábban azt írta, hogy a férfival szemben azért indult több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került környezetével, agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik