Belföld

Fegyházba küldenék a békítőjét csaknem agyonverő férfit

police.hu
police.hu
Tavaly nyáron egy józsefvárosi szórakozóhely előtt kegyetlenül bántalmazott egy arra járó, őt békíteni próbáló férfit. Emberölés kísérletével vádolják.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett férfival szemben. A vádlott 2021. július 10-én este, barátaival és rokonaival zártkörű születésnapi ünnepségen volt. A VIII. kerületi szórakozóhely zárása után az ittas férfi az utcán, egy félreértés miatt összeszólalkozott saját társasága két tagjával, akikkel dulakodott.

A sértett egy ismerősével éppen arra sétált, a dulakodást látva próbált békítőleg fellépni, de a vádlott rövid szóváltás után, ököllel megütötte a fejét.

Földre esett, elájult, de a vádlott tovább bántalmazta, ököllel, nagy erővel ütötte a fejét, többször meg is taposta. A bántalmazást a vádlott társasága és a sértett ismerőse is próbálta megakadályozni. Utóbbit a vádlott ezért üldözőbe vette, majd visszatért a földön fekvő sértetthez, és újabb nagy erejű ütéseket, rúgásokat mért rá.

A kegyetlen bántalmazással két arra járó, szolgálaton kívüli rendőr fellépésére hagyott csak fel, majd elmenekült, de percekkel az életveszélyes utcai támadás után elfogták. A brutális bűncselekményről egy arra közlekedő autó fedélzeti kamerája felvételt is készített.

Áldozata a kirívóan súlyo, kitartó bántalmazás miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, halála is bekövetkezhetett volna, életét csak a szakszerű és gyors orvosi ellátás mentette meg.

A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű 21 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolja. Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, annak megállapításával, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a vádlott látható a bűncselekmény elkövetése előtt, amikor elhagyja a vendéglátóhelyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik