Belföld

Ezért adhatja drágábban Mészáros Lőrinc gázszolgáltatója a földgázt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Elárulta végre a kormány, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz Zrt. miért kérhet többet az ügyfeleitől a földgázért, mint a többi szolgáltató.

„A területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is” – válaszolt a kormány az RTL Klub kérdésére.

Eredetileg Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője fordult emiatt írásbeli kérdéssel az illetékes tárcához, ahol Koncz Zsófia technológiai és ipari miniszterhelyettes csak annyit tudott mondani, hogy „a kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket és ez alapján hozza meg a döntéseit”. Tóth szerint ez a válasz Koncz Zsófiától azért is elfogadhatatlan, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük. A helyzet pikantériája pedig, hogy Koncz Zsófia édesanyja az Opus Tigáz igazgatósági tagja.

Az alapdíjat a minisztérium határozza meg és éves szinten nyolcezer forinttal kell többet fizetniük a Tigáz szolgáltatási területén élőknek, mint az állami tulajdonú szolgáltatónál.

Kapcsolódó
Nem árulja el a kormány, miért fizettet többet Mészáros cége a gázért, mint az MVM
Az MSZP frakcióvezetője próbált utánajárni annak, miért járnak rosszabbul azok, akik az Opus Tigáztól kapják a földgázt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik