Belföld

Így változik a MÁV, a Volánbusz és a HÉV-közlekedés az ünnepi hétvégén

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az augusztus 20-ai tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz- és a HÉV-járatok menetrendje az ünnepi hétvégén, írja az MTI.

Az ünnepi hétvégén a vonatok közlekedési rendje nem változik, mivel augusztus 20. szombatra esik.

A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton munkaszüneti napon, 21-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, erről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el.

A szentendrei HÉV vonalán augusztus 20-ától 31-éig a HÉV módosított menetrend szerint, a hétköznap reggeli csúcsidőszakban a megszokottnál ritkábban jár karbantartás miatt. Augusztus 20-án a vonatok egész nap hat kocsival közlekednek; a Batthyány tér és Békásmegyer között 21.30-tól 22 óráig 5 percenként, utána 23 óráig 5-10 percenként járnak.

A ráckevei HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek; 21.35-től üzemzárásig 30 percenként indulnak a Közvágóhídtól Ráckevére.

A csepeli HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek 21.30-tól 23 óráig 7-8 percenként járnak. A gödöllői HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok szintén hat kocsival közlekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik