Belföld

Kertitörpével, vasvillával verte szét az exe kocsijait egy többgyermekes anya a szakítás után

375 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte büntetővégzésében az Esztergomi Járásbíróság azt a nőt, aki egy kertitörpével és vasvillával verte szét a volt élettársa által használt gépkocsikat.

A nő több évtizeden át élt élettársi kapcsolatban a férfival, és több gyermeket is szült neki. Az élettársi viszony azonban megromlott, a férfi új párkapcsolatot létesített, amit a nő nem tudott feldolgozni.

Tavaly június közepén a féltékeny nő egy kerti törpével szétverte az Esztergomban leállított kocsi motorházának a tetejét, és szélvédőjét, ezzel több mint félmilliós kárt okozott.

Alig három hónappal később ismét akcióba lépett, ekkor egy vasvillával törte be a kocsi szélvédőjét, a motorháztetőt és a kocsi bal oldalát pedig megszúrta és összekarcolta, ezzel összesen 925 ezres kárt okozott. De a férfi által használt teherautó sem úszta meg. Az asszony egy lapátnyéllel betörte a jármű szélvédőjét és az egyik ablakát, és letörte a visszapillantó tükröket, ezzel összesen 365 ezres kárt okozott.

A személygépkocsit és a tehergépkocsit a nő volt élettársa használta, de ezek a gépjárművek egy-egy olyan gazdasági társaság tulajdonában álltak, amelynek a férfi a képviselője. Az asszony valamennyi kárt megtérítette a sértetti gazdasági társaságok képviselője részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik