Belföld

Visszaköveteli Jakab mandátumát a választmány

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Jobbik országos választmánya is visszaköveteli Jakab Péter képviselői mandátumát.

“Azt gondolom, hogy aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, az egy hiteltelen politikus” – idézték Jakab Pétert, aki még 2018-ban a Jobbik szóvivőjeként mondta ezt, amikor több Jobbikos politikus kilépett a pártból.

A Jobbik hétvégén megtartott országos választmányi ülésén – ahol a szervezet tagjai az ország minden tájáról képviseltették magukat – egyhangú szavazással döntöttek arról, felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely – ahogy fogalmaztak – egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségüknek.

Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt

– írták közleményükben.

Jakab Péter, aki idén júniusig a Jobbik elnöke volt csütörtüökön lépett ki a pártból és annak frakciójából, miután Gyöngyösi Márton pártelnök választás elé állította. Jakab a mandátumát azonban meg kívánja tartani. – Én nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szereztem mandátumot minden ellenzéki szavazó jóvoltából – magyarázta a különbséget a korábbi kilépésekhez képest.

Jakab kilépésével a Jobbik frakciója kilenc fősre zsugorodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik