Belföld

Figyelmeztető jelzést adtak ki országszerte zivatar miatt

Vasárnapra az összes megyére figyelmeztető jelzést adott ki zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezzel együtt a napi előrejelzésükben azt írják: az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar.

Délután, este – nagyobb eséllyel északnyugaton, illetve az Északi-középhegységben és az Alföldön – helyenként valószínű zivatar kialakulása – írják. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, egy-egy helyen 60 km/h feletti szél kísérheti.

Emellett a fátyol- és gomolyfelhő-képződésen túl általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak – nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. A zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik