Belföld

Letöltendőt kértek a bosnyák férfire, aki elütött egy rendőrt és több rendőrkocsit is összetört

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség egy bosnyák férfi ellen, aki két évvel ezelőtt elütött egy rendőrt Sopronban és menekülés közben több rendőrautónak is nekiütközött.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az osztrák rendszámú Audi A6-os típusú személygépkocsit Sopronban vonták intézkedés alá a rendőrök, de a külföldi sofőr más nevére kiállított osztrák honosságú vezetői engedélyt adott át a személyazonosságának igazolása céljából.

Miután a férfival szemben alkalmazott légalkoholszondás vizsgálat ittasságot jelzett, a férfi hirtelen elhajtott a helyszínről. Az intézkedő rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva követni kezdték a menekülő férfit, amelyhez rádión segítséget kértek, így már két szolgálati autóval próbálták megállásra kényszeríteni.

Az elkövető figyelmen kívül hagyva a közlekedési szabályokat és a rendőrök jelzéseit nagy sebességgel – néhol 115 km/h-val – közlekedett Sopron belterületén, eközben több autót intenzív fékezésre kényszerített, majd a mellette haladó rendőrautónak hajtott.

ugyeszseg.hu

Amikor egy közlekedési szituációban a gépkocsi megállt, akkor  a rendőrök körbekerítették, s két rendőr gyalogosan megközelítette az elkövető autóját. A bosnyák férfi ekkor nekitolatott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel megindult előre úgy, hogy közben a járműve elé álló rendőrt is elütötte, aki a motorháztetőre, majd az útburkolatra esett.

A szándékosan előidézett ütközések következtében a szolgálati gépkocsikban közel kétmilliós kár keletkezett, míg az elütött rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozó ügyészség letöltendő börtönbüntetést és határozott idejű eltiltást kért a hivatalos személy elleni erőszakkal, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, közúti veszélyeztetéssel, továbbá nagyobb kárt okozó rongálással és közokirat hamisítással vádolt férfire azzal, hogy utasítsák ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik