Belföld

Gyilkosságért ült korábban a férfi, aki bozótvágóval támadt ismerősére a mozsgói szőlőhegyen

Bozótvágóval támadt az ismerősére egy féltékeny férfi a mozsgói szőlőhegyen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy szigetvári férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a 35 éves gyanúsított augusztus 9-én este bozótvágó késsel a kezében ment ismerőse lakásához. Miután a a másik férfi ajtót nyitott, rátámadt a vágóeszközzel és közben azzal fenyegette, hogy megöli. A szúrást a sértett a kezével védte ki, emiatt súlyos sérülést szenvedett.

A gyanúsított elmenekült a helyszínről, de a rendőrök augusztus 11-én, Zalaegerszegen elfogták. A férfi elmondta, hogy először egy közeli erdőben bujkált, ott rejtette el a bozótvágó kést, valamint a véres ruházatát, amelyet a nyomozók meg is találtak.

A férfit gyanúsítottként hallgatták k, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

Később a Pécsi Törvényszék újabb részleteket közölt az esettel kapcsolatban. Kiderült, hogy a gyanúsítottat emberölésért ítélték el korábban és két évvel ezelőtt szabadult a börtönből.

A gyanúsított a szabadulást követően ismét kapcsolatot létesített volt élettársával, aki el is költözött otthonról, majd augusztus első hetében úgy döntött, hogy hazaköltözik, ebben a sértett is segített neki.

Ezt követően a gyanúsított több fenyegető üzenetet küldött a másik férfinek, majd augusztus 9-én éjszaka rátámadt. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló, műtéti beavatkozást is igénylő kézsérülést szenvedett. Az elkövetés eszköze emberi élet kioltására alkalmas, súlyosabb sérülés a sértett védekező magatartásának következtében maradt el. A Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a támadót. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett, így a határozat nem végleges.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik