Belföld

Kőbányán, Zuglóban és Újbudán is rengeteg új helyen lesz fizetős a parkolás

Szeptembertől gyökeresen átalakul a parkolás a fővárosban, a jelenleg létező 27 parkolási zónát négy darab váltja fel. Ennek értelmében az igazán nagy változás a parkolóövezetek területében lesz, Budán a II. és a XI. kerület, Pesten pedig Kőbánya és Zugló is kiterjeszti a fizetős parkolóövezetét, ami az eddig megismert térképen nem szerepelt.

A HVG a napi.hu-ra hivatkozva arról ír,hogy a fizetős parkolóövezet leglátványosabb terjeszkedése a kőbányai autósokat érinti, akiknek eddig csak a Gyakorló utcai lakótelep környékén és az Üllői út melletti lakótelepnél kellett fizetni két kisebb területen.Ezzel szemben a következő hónaptól fizetőssé válik:

  • a Kőrösi Csoma Sándor út mentén több terület,
  • a Bajcsy-Zsilinszky kórház tágabb környezete,
  • a teljes Gyárdűlő
  • és a Laposdűlő teljes területe

Zuglóban a Fogarasi út – Nagy Lajos király útja – Kerepesi út által bezárt háromszög területét is teljesen fizetőssé teszik ősztől a parkolást, amihez a Fővárosi Közgyűlés is hozzájárult már.

A II. kerületben a Pasaréten a Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca által határolt területen kell majd fizetni a parkolásért, illetve a Rózsadombtól kívülre eső részen a Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út lesz az új határvonal, amennyiben a döntéshozók jóváhagyják az elképzelést.

Újbudán decembertől bővítik a fizetős területeket, ami azt is jelenti, hogy a kelenföldi vasútállomás környékén  is megszűnik az ingyen parkolás lehetősége a P+R parkolókon kívül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik