Belföld

DNS-e alapján azonosították a kaposvári húsboltot fia játékfegyverével kirabló nőt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal az 50-es éveiben járó nővel szemben, aki fia játékfegyverével rabolt ki egy hentes üzletet Kaposvár belvárosában.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony anyagi nehézségekkel küzdött, ezért 2020 novemberében elhatározta, hogy rablás útján szerzett pénzből fogja kifizetni a számlatartozásait.

A nő megtervezte a bűncselekmény elkövetését, így kiszemelte a zárás előtt már kevésbé forgalmas húsboltot, férfiruházatot, nagyobb méretű cipőt, kesztyűt vett fel, továbbá egy, az igazihoz megtévesztésig hasonlító játékfegyvert is magával vitt.

police.hu

Az asszony közvetlenül zárás előtt lépett az üzletbe, ahol a fegyvert az eladóra irányítva a bevételt követelte. Az eladót megijesztette az elkövető cselekménye és félelmében átadta az aznapi 78 ezer 500 forintos bevételt. A nő ezt követően egy közeli kapualjban átöltözött, majd szatyrát a helyszínen hagyva otthonába távozott.

A terhelt idén elkövetett vagyon elleni bűncselekménye miatt a DNS profilja bekerült a bűnügyi nyilvántartásba, amely egyezést mutatott az általa a rablást követően hátrahagyott szatyron rögzített mintával, így tudták a másfél évvel korábbi bűncselekmény elkövetőjeként azonosítani. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a minősített rablással vádolt nőre, aki akár tíz évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik