Belföld

Toroczkai egyetért Orbán tusnádi beszédével, de szerinte csak terelés volt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Beszélt fajkeveredésről, döner kebabról és ellenzéki pártokról is a Telexnek adott rövid interjúban.

Interjúban reagált a közélet mostanában történt eseményeire Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, akit a Telex az ásotthalmi időközi választás apropóján kérdezett meg (Toroczkai a polgármesteri székből beült a parlamentibe, a pártja egy független jelöltet támogat). Toroczkai szerint Orbán Viktor fajkeveredéses tusnádi beszéde csak arra szolgált, hogy beszéljenek róla, és ez tíz éve is elhangozhatott volna a Magyar Szigeten.

Elmondta, ha Berlinbe megy, nem csak döner kebabot akar enni, az lenne a jó, ha csak egy választási lehetőség lenne a sok közül. Hozzátette, szeretne Európában német, francia vagy olasz kultúrával is találkozni, de ez egyre nehezebb Brüsszel miatt. A rasszok közt persze mindig is volt keveredés, szerinte csak akkor van baj, ha ez tömegesen, tervszerűen, politikai akaratból történik. Hozzátette:

A tanzániai négerek legyenek arra büszkék, hogy tanzániai négerek, mi meg arra, hogy magyarok.

Orbán beszédével nagy baja nincs, csak annyi, hogy a miniszterelnök csak a válságról és megszorításokról akarta elterelni a figyelmet, míg Toroczkai aggodalomból beszélne ilyesmiről. Forró őszre számít a gazdasági nehézségek miatt, de reméli, nem lesz utcai erőszak, „nem szeretném ha magyar rendőrt vernének”.

A Mi Hazánk tüntetéseket szervez és fog szervezni addig, amíg a kormány nem teljesíti követeléseiket, pl. a kaszinók megadóztatásáról vagy az oligarchák nagyobb közteherviseléséről. Emlékei szerint azt mondta neki Orbán a parlamentben, a kaszinókat azért nem lehet megadóztatni, mert koncessziók, de Toroczkai szerint csak a fideszességük miatt. Az oligarchák vagyona elfogadhatatlan, más pártok a Mi Hazánk javaslataiból csemegéznek, ők pedig csak Orbánnal és Gyurcsány Ferenccel akarnak foglalkozni, ezért:

Nem akarok már ezekkel a törpepártokkal foglalkozni, mint az LMP meg a Jobbik. Nincs jövőjük.

Azt hozzátette, az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésre elmegy a frakciójuk, ő fel is akar szólalni napirend előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik