Belföld

Súlyosítást kérnek a 85 éves szalonnai nő brutális gyilkosaira

police.hu
police.hu
Nem irgalmaztak az idős asszonynak. Egyikük a még élő, de eszméletlen sértettet szexuálisan is bántalmazta.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a négy vádlott közül három ellen jelentős súlyosítást, életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott, amiért brutális kegyetlenséggel vették el egy 85 éves asszony életét. A Miskolci Törvényszék a három elkövetőt minősített emberölés miatt ítélte el.

Két vádlottat – személyenként – 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, 200 ezer forint pénzbüntetésre, harmadik társukat 20 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélt. Negyedik társukkal szemben a megyei főügyészség mértékes indítványát – 19 év fegyházbüntetés – fogadta el a bíróság. Ő az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét.

A 85 éves sértettnek két vádlott többször dolgozott. 2019 november 2-án két társukkal elhatározták, megpróbálnak tőle pénzt szerezni. Elindultak a házához, befeszítették a hátsó ajtót. Az idős asszony észrevette őket. Rögtön leütötték, majd földön fekvő – védekezésre képtelen – áldozatukat tovább ütlegelték. A bántalmazás után egyikük a még élő, eszméletlen, akaratnyilvánításra képtelen sértettet szexuálisan bántalmazta. Ezután a vádlottak egy fotelt tettek testére, a házban talált ismeretlen összegű pénzzel távoztak.

A sértett az elszenvedett többszörös, durva sérülések miatt a helyszínen meghalt. Életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha időben orvosi segítséget kap. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség mellett, a vádlottak és védőik is fellebbeztek, elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az élet elleni bűntett kiemelkedő tárgyi súlyára, anyagi haszonszerzés érdekében az idős sértett szükségtelenül brutális bántalmazására tekintettel az elkövetőkkel szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása indokolt. A büntetőügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla határoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik