Belföld

Megvan az ítélet a 85 éves szalonnai nőt megbecstelenítő, meggyilkoló férfiak ügyében

police.hu
police.hu

Megszületett az ítélet annak a 85 éves asszonynak az ügyében, akit 2019 novemberében megerőszakoltak, majd meggyilkoltak Szalonnán. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint 75 év szabadságvesztést szabtak ki a négy férfire összesen.

A terheltek 2019 november elején egy borsodi kistelepülésen az esti órákban találkoztak az egyikük házában, és megbeszélték, hogy pénzt szereznek a szemközti házban egyedül élő 85 éves nőtől. Amikor besötétedett, a nyitott kertkapun bementek az udvarra, onnan pedig az épületbe. Egyikük magával vitt egy félméteres tömör vasdarabot.

Hátulról rátámadtak az idős asszonyra, és legalább négyszer fejen ütötték. Az asszony a földre esett, de a támadói még ekkor sem hagyták abba a bántalmazását, a fejét és az arcát ütlegelték igen nagy erővel. Az egyikük ekkor szexuális erőszakot követett el az eszméletlen állapotban lévő asszonyon. A négy férfi ezután kutatni kezdett a házban, majd  ismeretlen összegű készpénzzel távoztak.

A bíróság három férfit társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, a negyediket pedig ezen felül szexuális erőszakban is.

Egy férfit húsz, kettőt 18-18 év szabadságvesztésre ítéltek. A legfiatalabb vádlott, azaz az erőszakoló 19 évet kapott. A bíróság 200, illetve háromszázezres pénzbüntetést is kiszabott a terheltekre, és 10 évre eltiltotta őket a közügyektől is. Az ügyész három munkanapot fenntartott a nyilatkozata megtételére, míg a négy férfi fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik