Belföld

Fegyházba küldenék a debreceni ámokfutót

ügyészség.hu
ügyészség.hu
Menekülés közben majdnem elütött egy rendőrt. Akár 15 évet is kaphat.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 39 éves férfi ellen, aki menekülés közben majdnem elütött egy rendőrt február 8-án hajnalban.

Ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, kivonta magát a közúti ellenőrzés alól Debrecenben, majd több települést érintve, hosszan menekült a rendőrök elől, figyelmen kívül hagyva megállásra utasító jelzéseiket, számos közlekedési szabályt megszegett.

80-100 kilométeren át menekült a rendőrök elől. Először a 4-es számú főúton Püspökladány felé menekült, majd a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon visszatért Debrecenbe.

Többszörösen túllépte a megengedett sebességet, szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőr életét, testi épségét. Amikor egy négysávos főútvonalon próbálták megállítani, addigi 120-140 km/órás sebességét nem csökkentve autóját az intézkedő rendőr felé kormányozta, akinek el kellett ugrania a kocsi elől.

Végül Debrecen belterületén egy jobbra ívelő kanyarban veszítette el kocsija felett az irányítást, lesodródott egy vízelvezető árokba.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett – erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő – férfi ellen.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, tiltsa el határozott ideig a járművezetéstől. Mint írták, a vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – figyelemmel a halmazati, valamint az erőszakos többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezésekre – 15 év.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik