Belföld

Külön kezdett aláírásgyűjtésbe Jakab Péter és a Jobbik

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Külön kezdett petíciót gyűjteni Jakab Péter és pártja, a Jobbik – írja a Telex.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke jelentette be csütörtökön, hogy az „orbáni megszorítások” ellen indítanak aláírásgyűjtést, amivel azt szeretnék elérni, hogy nulla százalék legyen az áfája az alapvető élelmiszereknek, a gyermeknevelési cikkeknek, az energiaáraknak és a tűzifának. Ugyanezen a párt korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter is petíciót indított, csakhogy ő a pártjától független, külön honlapon a rezsi emelése ellen gyűjt támogatói aláírásokat.

Jakab Péter semmilyen formában nem tájékoztatott minket arról, hogy aláírásgyűjtés indítását tervezi. Nincs tudomásunk arról, hogy ki fér hozzá a Jakab Péternek és személyes tanácsadójának megadott adatokhoz, a Jobbik biztosan nem

– válaszolta a Jobbik a Telex megkeresésére. Hozzátették, bíznak benne, hogy az elindított kezdeményezés minden jogszabályi feltételnek megfelel és az emberek adatait biztonságosan kezeli Jakab Péter, ugyanakkor az általa okozott kárért és vétett hibákért a Jobbik felelősséggel nem tud és nem is fog tartozni.

Jakab a portálnak elmondta, hogy magánszemélyként indította a petíciót, mivel nem elégedett a pártja követeléseivel az áfa eltörléséről, és szerinte neki vannak olyan szavazói, akik nem támogatják a Jobbikot.

Azt is elárulta, hogy magától értetődőnek tekinti, hogy a Jobbik petícióját is támogatja.

Jakabot az április ellenzéki megsemmisülés után május 7-én a párt tisztújító kongresszusán 71,4 százalékos többséggel választották újra elnöknek, ennek ellenére egy hónappal később mégis lemondott, amit azzal indokolt, hogy nem tudott együtt dolgozni az elnökséggel.

Ezt követően még bő másfél hónapig volt a párt parlamenti frakciójának vezetője, egészen július 15-ei leváltásáig, de saját közösségi média felületein már korábban elhagyta a Jobbik logóját, és immár saját vízjelet, valamint szlogent (A nép pártján!) használ képeihez, videóihoz. A párt ezt is megelégelte, ezért határozatban tiltotta meg, hogy a képviselőink csak a párt arculati elemeitől eltérő, a párt logóját nem tartalmazó anyagokkal dolgozzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik