Belföld

Erdőkertesen a lakosság bevonásával döntöttek úgy, hogy ne legyen idén tűzijáték

Erdőkertes polgármestere hétfőn tett közzé felhívást a Facebook-oldalán, hogy hozzászólásban írja le mindenki az álláspontját az augusztus 20-i tűzijátékról.

Pásztor László két nappal később közölte is az eredményt, amelynek értelmében idén nem rendezik meg a városban a tűzijátékot. Mint fogalmazott,

felemelő érzés volt látni, ahogy a közösség tagjai együttérzésből, empátiából, szolidaritásból ismét jelesre vizsgáztak.

Közölte, tudja, hogy sokan szeretik az augusztus 20-i rendezvénynek ezt az elemét, de gazdasági és egyéb szempontokat figyelembe véve, képviselőtársaival egyeztetve az a döntés született, hogy az idén az ünnepséget követően nem lesz tűzijáték Erdőkertesen.

A korábbi poszt szerint a tűzijáték bruttó 380 ezer forintba került volna. Ezt az összeget az önkormányzat kiegészíti, és 70 erdőkertesi család gyermekének iskolakezdését támogatja.

A mai napon az iskola igazgatóját, Ladjánszki Csillát és a családsegítő szolgálat vezetőjét, Nagyné Gódor Csillát arra kértem, tegyenek javaslatot, kik legyenek a támogatott családok

– zárta a posztot Pásztor László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik