Belföld

Vádat emeltek a skalpolással fenyegető bácsalmási emberrablók ellen

ügyészség.hu
ügyészség.hu
Állítólagos tartozása miatt hurcolták el otthonából áldozatukat.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt vádat emelt két bácsalmási férfi ellen. Tavaly április 23-án a nyakához kést szegezve vitték el otthonából a szintén bácsalmási férfit, akit fogva tartottak, bántalmaztak. Közölték vele, addig nem engedik szabadon, míg nem fizeti ki állítólagos tartozását.

A fiatalabb vádlott lakóhelyén éjszaka többször kést szegeztek a torkához, az idősebb férfi ököllel ütötte, többször megrúgta. A sértett hiába próbált menekülni, egy idő után belátta, esélye sincs fogvatartói ellen. Kétségbeesésében elárulta, másnap fizetést kap.

Az idősebb támadó továbbra is pénzt követelt, egy fogóval befogta a kisujját, megfenyegette, hogy letépi, egy balta fokával kis erővel tarkón ütötte a férfit, a balta élét homlokához nyomta és skalpolással fenyegette.

A bántalmazásoknak akkor lett vége, amikor másnap a fiatalabb vádlott javaslatára hárman elindultak pénzért, a sértett útközben beszaladt egy ismerőse ingatlanába,  ahol segítettek neki rendőrt hívni. Az ügyészség a többszörösen büntetett férfi és társa ellen fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik