Belföld

Orbán Viktor elindult Tusnádra, ahol 16 éve arról beszélt, hogy politikai hazugságra nem lehet kormányzást építeni

Elindult nagy bejelentései helyszínére a miniszterelnök.

Elindult a Bálványosi Szabadegyetemre a miniszterelnök, aki ezt a Facebook-oldalán jelentette be. Orbán Viktor lesz idén is a rendezvény fő szónoka Tusnádfürdőn, ahol rezsibiztosa, Németh Szilárd csütörtök reggel jelentette be, miként korlátozza a kormány a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn már több fontos bejelentést is tett az elmúlt években, 16 éve ott beszélt először arról is, hogy a magyarok nyílt és szervezett politikai hazugság áldozatai lettek, mert az MSZP a 2006-os választások előtt egészen mást ígért.

16 éve azt mondta, politikai hazugságra nem lehet kormányzást építeni, mert az aláássa az ország jövőjét, árt a gazdaságnak, tönkreteszi a demokratikus alapokat. Bírálta a kormány választások előtti pénzosztását, ami miatt mindenki azt hitte, van pénz.

Jó reggelt, Magyarország!

Tusnádfürdőn jelentette be azt is a Fidesz, hogy szeptember 23-ára a Hősök terére várja azokat, akik „tiltakoznának nyílt politikai hazugság” ellen. Jó reggelt, Magyarország! címmel a frakció kiáltványt tett közzé, amelynek aláírói elítélték a politikai hazugságokat. Egyebek mellett felhívták a figyelmet arra, hogy

  • Európában politikai hazugságokra nem épülhetnek demokratikus kormányzatok,
  • a politikai hazugságok árát nem fizethetik meg a családok,
  • tenni kell a politikai hazugságok és az emberek igazságtalan megsarcolása ellen.

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde után 2006. július 29-én indította el a Magyar Nemzetben „A vízválasztó” című cikksorozatát, amelyek központi témája a hazugság volt. Korábban Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy a közvélemény a cikkek megírásakor még nem ismerte az őszödi beszédet, Orbán Viktor viszont cikkeit mintegy arra válaszul írta.

Kapcsolódó
Orbán vízválasztói - idézetek
Éppen tíz éve, szeptember 9-én jelent meg a Magyar Nemzetben Orbán Viktor cikksorozatának utolsó része.

A tusnádfürdői rendezvényt az elmúlt két évben a járvány miatt nem tudták megrendezni. 2019-ben Orbán arról beszélt, hogy létrejött az illiberális állam, és már akkor azt mondta: gazdasági válságra kell készülni.

Kapcsolódó
Orbán: létrejött az illiberális állam
Tizenöt éves harcra indul a liberális korszellemmel szemben a miniszterelnök, aki gazdasági válságra is készül. Orbán Tusnádfürdőn újraértelmezte, amit az illiberalizmusról mondott, a szó mellett kitart, de ma már úgy definiálja: keresztény szabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik