Belföld

Kórháztűzzel, orvosgyilkossággal fenyegetett, letartóztatták

Közveszéllyel fenyegetés lett a beteglátogatásból.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte B. Z. letartóztatását közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított július 17-én délután ittasan látogatta meg nagymamáját, aki egy Baranya megyei kisváros kórházának fekvőbetege. A kórházban felelősségre vonta az ápolókat, mert szerinte az idős nőt nem megfelelően látták el.

Kiabált, azzal fenyegette a dolgozókat, hogy megöli őket, felgyújtja az épületet. Miután a biztonsági szolgálat kikísérte az udvarra, a helyi autóbusz-pályaudvarról mobiltelefonjáról 17 óra 53 perckor felhívta a 112 segélyhívót, majd durva kifejezések mellett, kiabálva közölte, hogy „öreganyját kikötözve találta a mai napon a látogatása során”. Azzal fenyegetőzött a telefonban, hogy megöli az orvost, akivel beszélt, de

megöli az összes orvost, ha meghal az öreganyja.

A gyanúsított fenyegetőzött azzal is, hogy

abban a pillanatban, ahogy meghal az öreganyja, a kórház fel lesz gyújtva, erre pontot lehet tenni és pecsétet.

A gyanúsított még aznap este ismét hívta a 112-est, de ez a hangfelvétel még nem ismert. A gyanúsított kihallgatásakor a bűncselekményt beismerte.

Mivel az elmúlt tíz évben elkövetett bűncselekmények miatt már  többször ítélték szabadságvesztésre, a bíróság szerint feltehető, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el, fenyegetéseit  megkísérelné véghez vinni. Mivel maga sem tudta tartózkodási helyét megfelelően megjelölni, annak is fennállt a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, elrejtőzne.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta letartóztatása elrendelését. A gyanúsított fellebbezett, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a védő nem volt jelen az ülésen, így a bíróság határozata nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik