Belföld

Vészcsúszdán evakuálták az utasokat Ferihegyen egy Wizz Air-gépből

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Bariból Krakkóba közlekedett volna a légijárat, de megszakította útját Budapesten. Hamis volt a bombariadó, a légitársaság mentesítő járatot szervez.

A dél-olaszországi Bariból tartott a lengyelországi Krakkóba a Wizz Air W6 5058-as számú járata, amikor bombafenyegetés miatt meg kellett szakítania útját – írja az Airportal. A lap szerint szerdán fél 3 magasságában szállt le az Airbus A321neo típusú repülő a ferihegyi repülőtéren.

A lap úgy tudja, a reptéren félreállt repülőt tűzoltóautók vették körül, az utasok vészcsúszdán hagyták el a fedélzetet.

Később a hírt a Wizz Air is megerősítette, így fogalmaztak közleményükben:

A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént.

Frissítés: Megszólalt a reptér

A Budapest Airport az MTI érdeklődésére annyit közölt a történtekkel kapcsolatban, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az esemény miatt lezárták. A pályazár a járatok indulását és érkezését nem érinti, a repülőtér zavartalanul üzemel. Az eseményben érintett járat és a repülőtér minden utasa biztonságban van – közölte a Budapest Airport.

Kardos Péter / olvasónk

Frissítés 2: Minden rendben

Késő este a Budapest Airport közölte, hogy a 2-es futópálya lezárását megszüntették, a repülőtér ismét két futópályával üzemel.

Frissítés 3: Hamis fenyegetés

Hamis volt a bombafenyegetés, a légitársaság Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre. Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még szerdán továbbutaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik