Gazdaság

Vizsgálatot indítottak a Wizz Air vezérigazgatójának kijelentése miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy értekezletről kiszivárgott felvételen azt ecseteli az alkalmazottainak, hogy túl sokan vesznek ki szabadságot a fáradtság miatt, pedig néha szükség volna arra, hogy extra erőfeszítéseket tegyenek.

Kapcsolódó
A Wizz Air vezérigazgatója kiszivárgott beszédben arról panaszkodik, hogy túl sokan mennek szabadságra fáradtság miatt
A pilóták szakszervezete szerint "megdöbbentő, hogy egy légitársaság vezérigazgatója az alapvető biztonsági kultúrával ennyire ellentétes cselekedeteket tanácsol".

Váradi arról is beszélt, hogy nem lehet működtetni az üzletet úgy, hogy a bázisról minden ötödik ember beteget jelent, mert fáradt, majd hozzátette, hogy hatalmas a kár, amikor törölnek egy járatot.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) pénteken közölte, hogy a pilóták szakszervezeteinek aggodalmára vizsgálja Váradi megjegyzéseit – írja az Index.

A Wizz Air az EASA folyamatos felügyelete alatt áll, szigorúan betartva (és néha túllépve) az alkalmazandó jogi követelményeket. Az EASA elismeri, hogy a fáradtság komoly biztonsági kockázatot jelenthet, amelyet fel kell ismerni és megfelelően csökkenteni kell. Jelenleg vizsgáljuk a vádakat, hogy megállapítsuk, szükségesek-e további eseti felügyeleti intézkedések, és ha igen, milyenek

– közölte az EASA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik