Belföld

Magyar Hang: A vihar miatt nem tudott Budapesten leszállni a Wizz Air egyik gépe

A ferihegyi légiforgalmat is erősen érintette a fővárosra több hullámban lecsapó vihar, számos járat késik, egyes járatok pedig nem is szállnak le – írja a Magyar Hang. A lap egyik olvasójától úgy értesült, hogy a Bázelből Budapestre tartó Wizz Air-járat nem tudott leszállni Ferihegyen fél négykor, ezért Debrecenbe irányították át őket, ahol öt körül landoltak.

Az olvasó és a többi utas nem tudta, hogy onnan hogyan jutnak el Budapestre, és több utastársával még reménykedett abban, hogy a gép visszafordul a fővárosba. A kapitány ugyanakkor közölte – írja a lap –, hogy hatig tart a munkaidejük, ezért csak akkor tudnak felszállni, ha este hatig meg is érkeznek Budapestre. A beszámoló szerint végül egy órát várakoztatták az utasokat, majd kiderült, hogy nem vihetik vissza őket Budapestre, a pórul járt utasok azonban elmondásuk szerint nem kaptak kárpótlásként sem ételt, sem italt, sem bocsánatkérést, az automaták üresek voltak, és még az illemhelyre se mehettek el.

A Magyar Hang olvasója a lapnak arról is beszélt, hogy kiterelték őket a reptér elé, ők emiatt elégedetlenkedtek, mire a dolgozók rendőrt hívtak rájuk. Ezt követően azt az információt kapták, hogy este nyolckor indul majd egy busz Romániából, ami elviszi őket Budapestre.

A Budapest Airport a Facebookon azt írta, hogy a hatalmas esőzés miatt először a 2-es futópályát 15:50 és 16:20 között, majd az egyes futópályát is le kellett zárni 16:10 és 16:25 között, mivel a felület alkalmatlan volt a le- és felszállásra.

A felhőszakadás miatt 12 gép várakozott a légtérben, míg négy járat másik repülőtéren történő leszállás mellett döntött. Több mint fél órán át nem szállt le gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és ezen idő alatt a földi kiszolgáló szervezetek is leállították a gépek kiszolgálását az időjárási körülmények miatt. A további induló járatok esetében is várhatók késések a mai napon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik