Belföld

Sokkolózásba torkollt egy XV. kerületi kilakoltatás

A Város Mindenkié / Facebook
A Város Mindenkié / Facebook
Egymásra mutogatnak a civilek és a DK-s vezetésű önkormányzat, hogy miért kell egy anyát és fiát kilakoltatni a lakásból.

A DK-s vezetésű XV. kerületben (Újpalota-Pestújhely) egy család kilakoltatását próbált a Város Mindenkié csoport megakadályozni kedden a Mérce tudósítása szerint. A lap arról ír, a „Cserdiné, te tetted ezt!”, illetve a „Ne legyetek kegyetlenek!” mondatokat skandáló tüntetőket erővel kiszorították a helyszínről a rendőrök a kora délutáni órákban.

Azt írja a lap, a rendőrök az egyik földön ülő aktivista ellen sokkolót is használtak – emlékezetes, hogy a hétfői Margit hídi tüntetésen is hasonló eset történt.

A lap szerint az utcára kerülő nő és 12 éves fia egy éjszakára még meg tudják húzni magukat valahol, de utána nincs hova menniük. A nő amúgy végül beengedte a hatósági személyeket, akik elmondták neki, ingóságait 60 napig eltárolják. A nő azt mondta az összegyűlteknek, azt kívánja, bárcsak Cserdiné Németh Angéla DK-s polgármester is ilyen helyzetbe kerülne egyszer, amilyenben most ő van.

A háttérről azt írja a lap, a kilakoltatott nő, Gizella és fia 2015 novembere óta él az egyszobás önkormányzati lakásban. Felhalmozott tartozásaikat alapítványi összefogással ki tudnák egy összegben fizetni, az önkormányzat mégis a kilakoltatás mellett döntött, július 19-i hatállyal.

Az önkormányzat írt a Mércének, szerintük sokféle segítséget felajánlottak az anyának, de semmit sem fogadott el, abszolút nem volt együttműködő. „Mi továbbra is igyekszünk segíteni, és támogatni a családot, amennyiben ők ezt a segítséget elfogadják. Azt édesanya saját maga is megerősítette a kerületi családsegítőnek, van hova menniük” – írják. A Város Mindenkié szerint nem igaz, amit az önkormányzat mond, pl. a rendezéssel kapcsolatban pont az önkormányzat nem reagált semmire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik