Belföld

Letartóztatták a fogyatékkal élő lánya megölésével gyanúsított nőt

Tettes- és élettársa ügyében már korábban döntöttek.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint megölte fogyatékkal élő lányát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén. K-Né F. M. ellen  bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint az asszony élettársával és fogyatékkal élő gyermekével élt közös lakóházban a Szabolcs megyei településen.
Július 7-én este az asszony és élettársa olyan súlyosan bántalmazta az önálló életvitelre képtelen 21 éves sértettet, hogy a helyszínen meghalt. Az asszony élettársát (O.T. gyanúsítottat) július 11-én tartóztatta le a bíróság, szintén egy hónap időtartamra.

Mint írták, a gyanúsított büntetlen előéletű, de jelenleg olyan kiemelten súlyos – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekménnyel gyanúsítják, hogy fennáll a veszélye annak, hogy szabadlára helyezésekor elszökne, elrejtőzne, gyanúsított élettársával megkísérelné felvenni a kapcsolatot, vele összebeszélne, amivel megnehezítené a bizonyítást. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik