Belföld

Megölhette 21 éves fogyatékkal élő, nevelt lányát egy piricsei férfi

Letartóztatta hétfőn a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfi, aki a gyanú szerint megölte fogyatékkal élő nevelt lányát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében – a települést meg nem nevezve – azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi élettársával és utóbbinak a fogyatékkal élő gyermekével élt közös lakóházban.

A férfi és élettársa július 7-én este súlyosan bántalmazta az önálló életvitelre képtelen 21 éves nőt, aki emiatt a helyszínen életét vesztette.

A bíróság bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a gyanúsított letartóztatását – tette hozzá.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a szülők hívtak még pénteken rendőrt magukhoz azzal, hogy eszméletlenül találtak rá a 21 éves lányra a fürdőkádban. A boncolás alapján azonban erőszak áldozata lett. A nevelőapát letartóztatták, az anya pszichiátriára került, még nem tudták kihallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik