Belföld

Meglepő bejelentést tett a kutyapárt a lezárt Erzsébet hídon

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Negyedik napja tartanak a kata átalakítása miatt kitört tüntetések, amelyek során végig hidakat foglaltak el a tüntetők. Péntek este a csütörtökihez hasonlóan ismét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett tüntetést az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez.

Adrián Zoltán / 24.hu

Fél nyolc körül körülbelül háromszáz ember jelent meg a tüntetésen, ami arra volt elég, hogy a híd felét elfoglalják. A csütörtöki esemény is így kezdődött, akkor végül Kovács Gergely, az MKKP elnöke állt fel a színpadra, és megkérte az embereket, hogy foglalják el az egész hidat, amit a rendőrök nem tudtak megakadályozni. A rendőrség most kicsit szigorúbban veszi a biztosítást, de a terv valószínűleg most is ugyanez.

Adrián Zoltán / 24.hu

Csütörtökön leginkább beszédek voltak, mindenki felmehetett a színpadra és elmondhatta, amit szeretne. Péntekre ehelyett zenét ígértek, fellépők lesznek.

A teljes hidat végül negyed kilenc körül zárták le, ugyanolyan hirtelen, ahogy csütörtökön is. Az MKKP egy óriási rezsicsekk felgyújtásával népszavazási kezdeményezést is hirdetett. Az alábbi két kérdésről szeretnének szavaztatni:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági felhasználó által a villamosenergiáért fizetendő egyetemes szolgáltatási árat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztó által a földgázért fizetendő gázdíjat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?

Az indok az, hogy

Ennek értelmében a villany és a gáz árát a Kádár János halála napján aktuális árakhoz igazítanánk. Örökre.

Egyébként a nyilvánvaló viccen kívül nem is lehet majd a fentebbiekről népszavazást indítani, mert költségvetési kérdéseket érintenek.

A hídon párezer ember van, a rendőrökkel semmilyen konfliktus nincs, miután a tegnapi helyett ma már nem festékszóróval, hanem krétával írnak a betonra.

Galéria
Adrián Zoltán / 24.hu

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik