Belföld

Lecsaptak egy eurót hamisító győri férfire és a társaira

police.hu
police.hu

Elfogtak egy győri pénzhamisítót a társaival. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elfogott férfi az elmúlt hónapokban euró bankjegyek hamisításával foglalkozott. Ezeket többféle címletben, megrendelés alapján tovább értékesítette olyan személyek felé, akik azokat felhasználták.

A rendőrök összehangolt akciót szerveztek a banda elfogására. Két helyszínen csaptak le egyszerre ugyanabban az időben. A 44 éves győri férfit és élettársát Nyúlon vonták közúti ellenőrzés alá, majd Győrújbaráton a lakhelyükön kutatást végeztek.

Ezen kész hamis bankjegyeket, speciális papírokat, hologramos matricákat, különböző címletű euró dombornyomókat, illetve hamis okmányokat, köztük angol és szlovák vezetői engedélyt, és különböző tagsági igazolványokat foglaltak le.

police.hu

A győri férfi cinkostársát, egy 17 éves fiatalembert, Láziban kaptak el, miközben további három, egy 26 éves győri, egy 39 éves celldömölki és egy 49 éves pápai férfival bonyolították le az eurós üzletet. Az elfogást követően Láziban szintén házkutatást végeztek a rendőrök, ahol különböző nagyobb címletű hamis eurós bankjegyeket foglaltak le.

A kutatások során az intézkedők kábítószergyanús anyagokat, maroklőfegyvereket és éles lőszereket is találtak, amiket szintén lefoglaltak. A rendőrkapitányságon kábítószer birtoklásának vétsége, és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt további eljárások indulnak. A győri rendőrök mind az öt férfit folytatólagosan elkövetett pénzt forgalomba hozatal céljából utánozva vagy meghamisítva elkövetett pénzhamisítással gyanúsítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik