Belföld

Az MKKP két társelnökét bilincsben vitték el a rendőrök a katatörvény elleni tüntetésről

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megbilincselték és elvitték a rendőrök a katatörvény elleni tüntetésről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát, írja a Telex.

A lap egyik helyszínen lévő olvasója szerint az eset hajnali fél egy után történt az Erzsébet híd budai hídfőnél. Az egyik rendőr a felvételen azt mondja Dömének, hogy „helyszínbiztosítással kapcsolatos szabálysértés miatt” állítják majd elő a kerületi kapitányságon, és kényszerítőeszközt alkalmaznak majd vele szemben .

Az egyik rendőr szerint Dömét a másik társelnökkel szembeni intézkedés zavarása miatt állítják elő, miután „gátolta a munkájukat”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban az alábbi választ közölte a lappal: „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”.

A Telex videóját a helyszínről itt nézhetik meg.

Frissítünk!

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester az ATV Start című műsorában elmondta: Döme Zsuzsanna alpolgármestert csütörtök reggelre még nem engedték el a rendőrök, éjszaka óta egyik rendőrőrsről a másikra szállították. Az MKKP később Facebook-oldalán már azt közölte: ismét szabadlábon van Kovács és Döme is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik