Belföld

Döme Zsuzsanna: Először voltam életemben megbilincselve

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Először voltam életemben megbilincselve, nagyon büszke vagyok rá, hogy rögtön ki is szabadultam – mondta Döme Zsuzsanna a 444-nek azt követően, hogy szerda este a katatörvény elleni tüntetésről bilincsben vitték el a rendőrök.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke felidézte, hogy hajnalban egy csapat rendőr az úttestről a járdára terelték őket, a párt másik társelnökét, Kovács Gergőt pedig azért fogták el, mert állításuk szerint a járdáról visszalépett az úttestre.

Kapcsolódó
„El és fel a kezekkel a katától!" – képgaléria a szerda esti katatüntetésről
A 24.hu fotósainak képeivel megmutatjuk, milyen helyszíneken hogyan alakult a szerda esti tüntetés.

Döme hangsúlyozta, hogy amikor látta, hogy Kovácsot lefogják, próbálta megtudni, hogy milyen jogcímen intézkednek ellene.

A rendőrök ezt megakadályozták, őt is megbilincselték, és autóba rakták.

A ferencvárosi alpolgármester arról is beszélt, hogy a rendőrautóban folytatódott a szóváltás a rendőrökkel, mert szerette volna megtudni, milyen jogon intézkednek ellene. Eközben sikerült kiszabadítania magát a bilincsből, az egyik kezét kihúzta, de úgy üvöltött vele az egyik rendőr, hogy inkább visszadugta.

Dömét és Kovácsot az V. kerületi rendőrkapitányságra vitték, hajnalban pedig átvitték őket az I. kerületbe, ahol már kint várakozhattak. Döme ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik