Belföld

Rendőri intézkedés után újra járnak a villamosok a Margit hídon, mentő vitt el egy állapotos tüntetőt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kedd délelőtt tíz órára szerveztek tüntetést a Kossuth tér elé a kata módosítása ellen. A Parlament előtt összegyűlt tömeg a Margit hídra vonult, és 11 óra után nem sokkal lezárták a hidat. Ezt követően a tüntetők egy csoportja az Erzsébet hídra vonult át, itt két sávot foglaltak el, de innen fél 3 körül elvonultak. A parlament kora délután elfogadta a törvényjavaslatot, a tüntetők ezután sem tágítottak a Margit hídról.

A rendőrség este 7 óra után kezdte el felszólítani a részvevőket, hogy a villamosközlekedés helyreállítása és a közlekedés biztonsága érdekében a Margit hídon hagyják el a síneket. A tüntetők közül voltak, akik a többszöri felszólítás ellenére nem hagyták el a villamossíneket, velük szemben ezért a rendőrök megkezdték az intézkedést.

A rendőrség honlapján közölt információk szerint a Margit hídon este 8 óra után 10 perccel mindkét irányban újra megindult a villamosközlekedés.

A rendőrség hozzátette, egy villamossínen ülő, állapotos nő nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, majd fájdalmakra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá.

A napközbeni eseményekről alábbi cikkünkben számoltunk be.

Kapcsolódó
Hídblokád és futárfelkelés: a kata-módosítás ellen tüntettek a fővárosban
Eredetileg a Kossuth téren tiltakoztak, aztán blokád alá vonták a Margit és Erzsébet hidakat is. Folytatás következik szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik