Belföld

Figyelmeztető lövést adott le a bozótvágóval megtámadott rendőr – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a Veszprém megyei férfival szemben, aki tavaly május közepén bozótvágóval támadt a rendőrökre.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy egy férfi a zárt udvarban a fakaput belülről rugdosva, ordibálva próbál kijutni az utcára.

Az egyik rendőr felszólította az utcára kijutott férfit, hogy álljon meg, az elkövető ennek azonban nem tett eleget és káromkodva megindult a járőrök irányába, miközben egy bozótvágóval hadonászott.

A férfi az ismételt figyelmeztetések ellenére továbbra is fenyegetően közeledett a rendőrök felé, a machetével vágó mozdulatokat téve. A rendőrök hátrálni kezdtek, majd mivel a férfi a bozótvágó kés eldobására utasító felszólításoknak sem tett eleget, egyikük figyelmeztető lövést adott le a szolgálati lőfegyverével, amelyet követően az elkövető tovább folytatta az agresszív, támadó jellegű magatartását.

Amikor a támadó személy a bozótvágó kést újra felemelte, az egyik rendőr a háta mögé kerülve lefogta a férfi kezét, majd másik két rendőr segítségével lefegyverezte és megbilincselték, miközben a fogásból menekülni szándékozó elkövető üvöltve közölte, hogy „megdöglötök, kibelezlek titeket”.

A testi kényszer alkalmazása során az intézkedő rendőrök egyike – miközben a machetét próbálta a férfi kezéből kicsavarni – nyolc napon belül gyógyuló, vágott sérüléseket szenvedett a kezén.

A büntetlen előéletű 30 év körüli elkövető beismerő vallomást tett, és beszámolt arról is, hogy nagy mennyiségű alkoholt és gyógyszert is fogyasztott a történtek előtt. A nyomozó ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért az elkövetés után közel négy hónapig bűnügyi felügyeletben lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik