Belföld

Barátja vitte partra a Dunában eltűnt 16 éves lány kishúgát

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A szülők tudta nélkül ment le 7 éves húgával és 14 éves barátjával az a 16 éves lány, aki fürdőzés közben tűnt el a Dunában és azóta sem került elő, írja a Bors.

A fiú apja a Borsnak arról beszélt, a gyerekek minden nap elmentek csavarogni a boltba vagy a focipályára, de a Dunában nem mentek bele, most sem tudták, hogy odamentek.

Korábban párszor voltunk lent az öbölben, ahol sodrás sincs, de együtt, külön sosem

– fogalmazott a férfi.

A kisfiú és a két lány derékig mentek bele a vízbe, azonban hirtelen elmerültek. A fiú a hétéves kislányt még ki tudta menteni, de mire mire visszafordult, hogy segítsen a nagyobbik lánynak, őt már nem látta sehol. Ezután még annyi lélekjelenléte is volt, hogy azonnal hívta a 112-t, aztán anyukájával is beszélt.

Rögtön értesítette a segélyhívót, segítséget kért. Mi minden órában felhívtuk őket, hogy tudjuk, hol vannak. A hat órai hívásnál mondta a fiam, mi történt, azonnal a partra rohantunk

– emlékezett vissza az esetre az anya.

A kisfiú a szemtanúk szerint a parton összeomlott, édesanyja elmondta, hogy aznap hajnali háromig zokogott a gyermekük. A Bors úgy tudja, a gyereket csütörtökön hallgatták ki a rendőrök.

A lap információi szerint a két család közeli barátok, a gyerekeik is rendszeresen együtt voltak, ugyanis mind a két család együtt érkezett pár hónapja Kárpátaljáról, ahonnan a háború borzalmai elől menekültek el. Most Visegrádon élnek albérletben, mind a két szülőpár egy helyi hotel dolgozója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik