Belföld

Kutyatámadás miatt sérült meg egy ötéves kisfiú a szüleivel, elítélték az eb gazdáit

Getty Images
Getty Images

Felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a házaspárt, akinek az utcára kiszaladó kutyája miatt megsérült egy ötéves kisfiú a szüleivel közel három évvel ezelőtt.

A pár a lakóházuk bekerített, körbezárt udvarán tartották az akita inu fajtájú kutyájukat. Az ominózus nap egyikük kinyitotta a nagykaput, amikor a rokonaik távozni készültek, s a kutyájuk kiszaladt az utcára.

Az utcán épp egy család kerékpározott, közülük az ötéves kisfiú haladt elöl biciklijével. A kutya rátámadt a kisfiúra, és ledöntötte kerékpárjáról. Amikor a gyerek védekezni próbált elkapta a jobb alkarját, lerántotta a földre, és legalább négyszer megharapta. 

Az apa a támadást látva felgyorsított a kerékpárjával, próbálta elütni a kutyát, de az út széli betonpadkának ütközött és elesett. A kutya az apa közeledtétől meghátrált, elengedte a kisfiút és elindult visszafelé. A kisfiú anyukája a támadást látva kiabálni kezdett, de amint a kutya szembe vele szembe megijedt, vészfékezett, aminek hatására elvesztette a kerékpár felett a kontrollt, elesett és úgy beütötte a fejét, hogy rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A kiabálásra a kutya gazdái és több szomszéd is kiment az utcára, hogy megnézzék mi történt. A kisfiú súlyos, 3-4 hét gyógytartamú sérüléseket, míg az anya ténylegesen 2-3 hét gyógytartamú, de közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. Az apa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az eséstől. 

A Szekszárdi Törvényszék gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétségben találta bűnösnek a párt. Egyiküket 2 év szabadságvesztésre és 200 ezres pénzbüntetésre, míg másikukat 1 év 3 hónap szabadságvesztésre és 400 ezres pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását mindkét vádlott esetében 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A táblabíróság helybenhagyta az ítéletet, azaz a pár jogerősen is felfüggesztettet kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik