Belföld

Vádat emeltek a 28 kiló droggal lebukó budapesti pár ellen

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a budapesti párral szemben, akik kizárólag a közös drogbizniszük miatt béreltek ki egy újlipótvárosi társasházi lakást. Itt tárolták, hígították, tömbösítették, csomagolták, majd értékesítették a drogot. Elfogásukkor összesen csaknem 28 kilogramm kábítószert foglaltak le tőlük a nyomozók.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 35 éves férfi és egy évvel idősebb élettársa, legkésőbb 2019. februártól a 2020. októberben történt elfogásukig marihuánával, amfetaminnal, kokainnal és MDMA-val kereskedtek Budapesten. Megélhetésüket ebben az időszakban a kábítószer-kereskedelemből származó bevételből fedezték.

2019. év végén bérbe vettek egy angyalföldi lakást, ahol a kábítószereket tárolták, hígították, a folyékony halmazállapotú amfetamint szilárd halmazállapotúvá alakították, majd ezután a kábítószereket csomagolták és értékesítették.

police.hu

A nyomozók 2020. október 8-án fogták el a dílereket, majd mintegy 24 kilogramm marihuánát, por, illetve folyékony formában összesen 1 kilogramm amfetamint, továbbá 100 darab, csaknem 1,5 kilogramm MDMA-tartalmú tablettát, és több mint 1 kilogramm kokaint és eszközöket találtak a lakásban.

A vádlottak saját lakhatásuk céljából egy újpesti lakást is béreltek maguknak. Az elfogásuk napján a nyomozók ebben az ingatlanban is találtak kábítószereket. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és pénzbüntetést kért a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt párra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik