Belföld

Elhunyt Féderer Ágnes

58 éves korában elhunyt Féderer Ágnes újságíró. A halálhírt a saját Facebook-oldalán a gyászoló család osztotta meg.

A Media1 információi szerint Féderer Ágnes hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el. Féderer Ágnes az 1990-es évek első felében csatlakozott a Népszabadság oktatási stúdiójához. A lap ekkoriban fiatal tehetségeket keresett, ekkor igazolt a Népszabadsághoz Uj Péter, valamint olyan, később jelentős pályát befutó személyek is mint Szemere Katalin, Fekete Gy. Attila, Pócs Balázs.

A médiaportál kiemeli: Féderer Ágnesről egykori népszabis kollégái mint született riporterről beszélnek, aki közel tudott kerülni az emberekhez, és aki empátiájának köszönhetően rá tudta venni az elesetteket, nehéz helyzetűeket is, hogy nyilatkozzanak, őszintén kitárulkozzanak neki és a napilapnak. A magyar újságírás helyzetét mutatja, hogy az ezredforduló után a Népszabadság egyik legkiválóbb riportere abbahagyta az újságírást, majd ezután beteg, öreg, reménytelen menhelyi kutyáknak való segítéssel és pszichológiával, családállítással kezdett el foglalkozni.

Féderer Ágnes nem csak újságíróként alkotott nagyot, de fiatal tehetségek felkarolásával is foglalkozott: a Népszabadság iskolájában sok tehetség került ki a keze körül – írja a Media1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik