Belföld

A Facebook szerint több tízezer ukrán menekült van Budapesten

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Bár a főváros jelenleg 270 ukrán menekültet szállásol el, és ez közel sem jelent teltházat, a Facebook adatai szerint több tízezer menekültnek kell Budapesten lennie, erről beszélt csütörtökön a Városházán Kiss Ambrus.

A 444.hu tudósítása szerint a főpolgármester-helyettes közölte, érzésre valóban sok az ukrán rendszámos autó, és sok ukrán nyelven beszélő emberrel találkozni Budapest belvárosában, de kevés a formális kapcsolat velük.

Ezért a főváros a Harvard egyetemmel és más szervezetekkel közösen június 27–28-án workshopot tart. A cél, hogy adatelemzéssel megtudják, mennyi menekült van Budapesten, és kitalálják, hogyan lehet őket elérni.

A Meta adatai alapján úgy tűnik, hogy napi szinten is tízezer ember lépi át a magyar határt Románia és Ukrajna felől, ezzel szemben a BOK Csarnokban és a pályaudvarokon sem tolonganak az emberek. Kiss Ambrus azt mondta, egyelőre rejtély, hogy mivel utaznak, és hol élnek ezek a menekültek.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Főváros átalakítja a parkolási zónákat, emelkednek a parkolási díjak. Az idősotthonokban, a közétkeztetésben és a BKV díjaival kapcsolatosan is lesznek emelések, melyek szeptember elsején lépnek majd életbe.

Kapcsolódó
Milliós ukrán menekülttömegre hivatkozik a kormány, védelmet csak töredékük kér a magyar hatóságoktól
Míg az uniós országokban eddig több mint 3,2 millió ukrán regisztrált ideiglenes védelemért, addig Magyarországon 24 615 fő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik