Belföld

Megválik a honvédség attól a katonától, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

Megválik a Magyar Honvédség attól a 35 éves katonától, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt a földre tepert, és meg akart erőszakolni egy 30 év körüli várandós nőt Miskolcon. Ez derült ki a Honvédelmi Minisztérium lapunknak küldött válaszából, miután arról érdeklődünk, felfüggesztették vagy kirúgták-e a szexuális erőszakkal gyanúsított férfit a történtek után.

A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat. A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka

– válaszolta megkeresésünkre a HM sajtóosztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 év körüli nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a katona követni kezdte, majd rátámadt. Egy lépcsőnél mögé lépett, hátulról átölelte, majd lehúzta a földre, és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte az áldozatát, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A földön fekvő nő az erőszak ellenére is hangosan kiabált segítségért. Erre a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nőt ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét. A terhes nő folyamatosan ellenállt és eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, abbahagyta a tettét, majd elvette a nő telefonját és táskáját – amelyeket később eldobott –, és futva elmenekült.

Az őrizetbe vett férfi tagadta a tettét, és azt állítja, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik