Belföld

Földre tepert és meg akart erőszakolni egy katona egy várandós nőt Miskolcon

Földre tepertek és meg akartak erőszakolni egy 30 év körüli várandós nőt Miskolcon. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indított nyomozást a 35 éves férfival szemben – közölte lapunknak küldött közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére azt közölte, hogy egy szerződéses katona volt az elkövető, és ezért van a nyomozó ügyészségen az ügy.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a hétfő délután történt esettel kapcsolatos megkeresésünkre annyit erősített meg, hogy egy hatáskörükbe tartozó személlyel szemben folyik a nyomozás. A férfi vallomásával kapcsolatban pedig az alábbiakat mondta:

Tagadta a bűncselekmény elkövetését, és érdemi vallomást terjesztett elő. Állítása szerint nem ő követte el a bűncselekményt

Az ügyészség gyanúsítása szerint a várandósságának 23. hetében járó 30 körüli nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor történt az eset. Amikor leszállt az autóbuszról és egy lépcső felé indult, de a férfi követni kezdte.

Amikor a lépcsőn megállt, az elkövető mögé lépett, hátulról átölelte, majd lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A földön fekvő nő az erőszak ellenére is hangosan kiabált segítségért. Erre a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nőt ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét.

A terhes nő folyamatosan ellenállt és eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, abbahagyta a tettét, majd elvette a nő telefonját és táskáját – amelyeket később eldobott – és futva elmenekült. Az őrizetbe vett katona akár nyolc évet is kaphat bizonyítottság esetén. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, de van egy térfigyelő kamera, amely rögzítette az esemény előtti időszakot. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik